Serveis per a Comunitats Energètiques

ComunitatEnergetica-ImatgeWeb2

cooperativitzem l'energia des de L'ess

Fundació La Bastida us ofereix assessorament i recolzament en l’impuls i consolidació de comunitats energètiques, a Cornellà i a municipis propers del Baix Llobregat.

Des de l’arrelament al municipi, us oferim l’acompanyament que us permet conèixer els recursos i les oportunitats locals, així com també us facilitem anar abordant els reptes que vagin apareixent.

Oferim el servei amb una mirada ecofeminista i inclusiva, que posa les persones al centre i cerca reduir les desigualtats socials.

Concretament el que us oferim és el següent:

  • Recursos per a crear un grup motor d’una comunitat energètica inclusiva

Us facilitem informació sobre les comunitats energètiques, sobre els actors locals i com poden recolzar-vos en alguns aspectes. També us facilitem un llistat de requeriments necessaris i una guia d’autoavaluació. Us acompanyem perquè creeu des de l’inici una comunitat inclusiva.

  • Facilitem l’enxarxament local

Us oferim el nostre espai físic per organitzar trobades, i els nostres vincles per cercar aliances i suport amb altres persones interessades, amb l’administració pública, amb persones professionals i amb altres actors clau.

  • Assessorament en l’impuls i consolidació

Us oferim un assessorament holístic, que aborda aspectes socials, tècnics, econòmics, financers, de governança, legals i administratius. Les comunitats energètiques necessiten conèixer i concretar estratègies i accions que depenen de diversos àmbits. Abordem les necessitats que es poden donar en les comunitats energètiques sempre treballant en xarxa amb professionals per poder implementar projectes específics.

  • Projectes innovadors

Les comunitats energètiques es poden crear de diverses formes ja que responen a diversos reptes. La complexitat dels reptes ambientals i socials actuals requereixen implementar metodologies, eines i estructures innovadores. Per tant, promovem projectes pioners que generin coneixement, que superin barreres actuals i que facilitin la replicabilitat en altres comunitats d’aquests models i solucions.

Si estàs interessat/da en participar en el grup motor d’una Comunitat Energètica a Cornellà, en rebre més informació dels serveis o simplement en conèixer que s’està movent a Cornellà en matèria de Comunitats Energètiques, envia’ns un correu a comunitatenergetica@fundaciolabastida.org i ens posarem en contacte amb tu.

Entre totes, construïm un futur més sostenible a Cornellà!

Promou:

Finança: