Jornada d’intercoooperació – Reflexionem sobre Comunalitats Urbanes

photo1696935351

El passat 10 d’octubre va tenir lloc a la seu de la Fundació La Bastida la jornada d’intercooperació amb el títol “Reflexionem sobre Comunalitats Urbanes”.

Les Comunalitat Urbanes busquen crear nous projectes econòmics que, des de l’autoorganització, puguin donar resposta a necessitats col·lectives i contribuir al desenvolupament local, a partir de l’impuls i l’enfortiment dels béns comuns i de les iniciatives basades en la cooperació i el suport mutu. Es tracta d’un programa impulsat pel Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya per dinamitzar les xarxes d’economia local des de la perspectiva del dret a la ciutat i de l’economia social i solidària.

L’acte es va dirigir a enxarxar diverses organitzacions de Cornellà de Llobregat per posar en comú idees, recursos i ganes, amb l’objectiu de valorar entre totes la possibilitat d’implementar una Comunalitat Urbana al nostre municipi.

Vam comptar amb les intervencions de La Idra, encarregada de gestionar l’oficina tècnica de les Comunalitat Urbanes, i de les companyes de les Comunalitats de Badalona i Sant Feliu de Llobregat que ens van parlar de la seva experiència en el terreny.

I entre el públic qui estava? Doncs persones de diverses associacions, cooperatives, col·lectius i administració local. Totes elles formant el teixit social de Cornellà.

Després de les intervencions, vam tenir un espai de reflexió on tothom va poder fer les seves aportacions, i finalment vam poder gaudir d’un pica-pica on les entitats, en un ambient més distès, van poder continuar intercanviant opinions sobre una possible Comunalitat Urbana a Cornellà.

Un cop més, a totes els volem agrair la seva assistència a l’acte i ja sabeu, des de Fundació La Bastida continuem treballant per enfortir l’Economia Social i Solidària!

Promou:

Finança: