Acte de presentació de Fundació la Bastida

Per fi va arribar! El passat Divendres 23 de setembre va tenir lloc la presentació pública de la Fundació la Bastida.  
 
Plovia, però gràcies a les companyes de la Sala Padró de Cornellà de Llobregat, vam poder celebrar l’acte a cobert. Van començar a arribar persones convidades i entre elles les antigues sòcies de la Cooperativa de Construccions Baix Llobregat, que ens van recordar com anys enrere havien aixecat les parets d’aquesta sala que aquella tarda ens refugiava de la pluja. És curiós, no us sembla?, que d’una Cooperativa que va sorgir fa 40 anys per a lluitar contra l’especulació immobiliària i la injustícia social, i que, entre moltes altres obres, havia aixecat aquest edifici, ara la seva hereva la Fundació de la Cooperativa de Construccions Baix Llobregat, fes la seva primera aparició pública en aquest mateix edifici. I és que, d’alguna forma, som un reflex del nostre passat.  
 
A l’acte vam donar a conèixer el nostre projecte que vol ser una eina posada al servei de les entitats de l’Economia Social i Solidària i que té la voluntat de transformar la realitat cap als mateixos valors de justícia heretats de la Cooperativa. Som conscients que són temps difícils, que ja van unes quantes crisis, i que el capitalisme segueix estenent-se més que mai. Ho veiem en l’accés a l’habitatge, les condicions de treball, la contaminació del medi ambient, el neocolonialisme… Per això, des de Fundació la Bastida volem aportar el nostre gra de sorra i canviar el rumb d’aquesta deriva, transformant el model productiu en Economia Social i Solidària.  
 
Aquest procés de transformació és complex i sabem que el seu antagonista, el capitalisme, ens ho posarà molt complicat. Però si som aquí és per a canviar les coses. No obstant això, nosaltres no caminem soles, al nostre costat ens acompanyen diverses organitzacions i persones compromeses. Per això, aquest dia també era l’oportunitat de presentar a altres organitzacions amb les quals col·laborarem plegades. D’una banda, vam comptar amb la intervenció de La BenTrobada, una organització que aglutina les diverses organitzacions de l’Economia Social i Solidària de Cornellà, entre altres nosaltres; i que des de la seva experiència ens van explicar la seva situació actual. I, d’altra banda, vam comptar amb la mirada del col·lectiu Migress que busca visibilitzar en l’Economia Social i Solidària a un col·lectiu que sovint la societat exclou i amaga com són les persones migrades.  
 
Però com deia Emma Goldman: “Si no puc ballar, no és la meva revolució” i amb aquest missatge vam voler concloure el nostre acte de presentació. Així que, després de l’acte formal, vam tenir una petita festa on de forma distesa vam poder xerrar i compartir bons moments i, com no, acompanyades de cervesa artesanal de la Cooperativa Cornèlia, els aperitius de la Fundació Mescladís i la bona música del nostre cornellanenc DJ Geremias Johnson.  
 
Esperem que totes les persones que vau poder assistir, a més d’una petita reflexió, gaudíssiu com nosaltres de moments distesos i en bona companyia, que és el que ens uneix a totes. Gràcies per acompanyar-nos!