Trobada amb les persones sòcies de l’antiga Cooperativa de Construcciones Baix Llobregat

El passat 1 de setembre vam tenir una trobada amb les persones sòcies de l’antiga Cooperativa de Construcciones Baix Llobregat en què els vam presentem el projecte Fundació La Bastida.

Aquest dia va ser molt important per a nosaltres ja que, la Cooperativa de Construccions Baix Llobregat és l’origen del nostre projecte, i com no, van aflorar les emocions en recordar tot l’esforç i dedicació que es va haver de fer al seu dia per poder posar en marxa la Cooperativa.

La Cooperativa va funcionar durant 40 anys com a defensora del cooperativisme i com a alternativa a l’especulació i l’explotació capitalista; promovent la participació de les persones sòcies en la presa de decisions, el treball estable i digne, la innovació i el desenvolupament local. Els inicis no van ser fàcils i van haver de fer grans sacrificis per poder treballar com pensaven. Però com que són persones compromeses amb la justícia social, van entendre que calia fer tot el possible per defensar els seus ideals i així ho van fer.

Després de tants anys de lluita per la construcció d’un món més just han decidit confiar en nosaltres per continuar el seu llegat. En aquest sentit, hem presentat la Fundació la Bastida com un projecte on la missió principal és fomentar el Cooperativisme i l’Economia Social i Solidària i mantenir així els mateixos valors que van inspirar la gestió de la Cooperativa.